YERLEŞİM PLANI/KAT PLANI/RÖLÖVE
MEB Yönetmeliği gereği, kurum açma, dönüşüm işlerimde veya mevcut bölümlerde değişiklik halinde yerleşim planı hazırlamak zorunludur. Yerleşim planında; giriş ve holler, idari mekanlar, derslik ve laboratuvarlar, sosyal tesisler, teknik servisler, merdivenler, rampalar, küpeşteler ve galeriler, koridor ve kapalı teneffüs holleri, wc, banyo, pencereler, kapılar, yangın merdiveni ve sığınaklar, çatılar vb. bölümler gösterilir.
Yerleşim planı, kurumun MEB mevzuatına göre zorunlu bölümlerinin ve ihtiyari oluşturulan bölümlerin metrekaresini, penceresini, kısaca iç dizaynını içerir. MEB standartlar Yönergesine göre, açılması istenen kurum için sınıfların, ortak alanların, toplantı odalarının vb. yeri ve boyutu farklıdır. Bu yüzden her kurum için ayrı bir mimari proje çizmek gereklidir.
Kurum açılışında ve kontenjan artırımında zorunlu olduğu kadar, mevcut düzende yapılan değişikliklerde yeni yerleşim planı çizmek gereklidir. Yapılan değişikliğin onaylı yerleşim planına aykırılığının tespit edilmesi halinde, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu 7.maddesine göre, asgari ücretin 5 katı kadar idari para cezası bulunmaktadır. Bu yüzden değişikliği kapsayacak şekilde yerleşim planının son halinin revize edilmesi gereklidir.
Yerleşim planı için hazır autocad varsa keşfe gerek duymadan, herhangi bir çizim yoksa keşif yapıldıktan sonra; birkaç iş günü içerisinde yerleşim planını hazırlamaktayız. Ayrıca sonradan oluşabilecek sorunlara karşılık yapılması gereken yerleşim planı revizyonlarında ekstra ücret talep etmemekteyiz.
Açılmak istenen kurum için gerekli bölümleri içerir tarzda, garanti sunduğumuz ve MEB tarafından değişiklik talep edildiğinde, tüm revizeleri yaptığımız yerleşim planının ücreti taşınmazın büyüklüğüne göre değişmekte olup, en makul fiyat politikasını uygulamaktayız.