MOBİNGE MARUZ KALDIM
Küçük ilde veya bir ilçede eğitim öğretim hizmeti veriyorsanız o yerdeki MEB personeli ve yöneticileri tarafından tanınıyor olabilir ve MEB il/ilçe müdürlüğünde özellikle evrakınız geciktiriliyor, ayrımcılığa mı tabi tutuluyorsunuz?
MEB şube müdürü veya şefleriyle aranızda geçen bir münakaşa dolayısıyla sürekli kurumunuza idari para cezası mı kesiliyor?
Sürekli kurumunuzda denetimler yapılıyor, hakkınızda (belki de var olmayan) asılsız şikayetlerle mi karşılaşıyorsunuz?
Bir MEB şube müdürünün takıntısı nedeniyle milyonlarca masraf yaptığınız, yüzlerce ön kayıt aldığınız okulunuzu açamadınız mı?
Size karşı ön yargılı bir müfettişin kontenjan artırımı için geldiğini ve onay vermediğini düşünelim. Örneğin; kontenjanınızı 250’den 350’e çıkarmak istiyordunuz ve müfettişin hukuka aykırı eylemleri sebebiyle mi gerçekleşmedi?
Özel öğretim kurumu olarak faaliyet gösterirken MEB tarafından sürekli soruşturmaya maruz kaldınız ve sonunda kurumunuz kapatıldı ve yüzbinlerce lira masraf yaptınız, markanızın itibarına zarar mı geldi?
Tüm bu sorunlar daha önce karşılaştığımız ve hukuki yollarla çözüme kavuşturduğumuz hususlardır.
UzMEB DANIŞMANLIK olarak MEB yöneticilerinin de dava edilebileceğini, onların da hukuk kurallarına uyarak şahsi ve fevri çıkışlarının cezalandırılması gerektiğine inanıyor ve bu kapsamda danışmanlık tecrübesine haiz bulunmaktayız.
Her yıl yukarıda örnekleri sayılan durumlardan onlarcasıyla karşılaşmaktayız. 2018 yılı itibariyle İstanbul’un iki ilçesinde eski iki ilçe milli eğitim özel öğretimler şube müdürüyle benzer sorunlardan dolayı davası devam eden iki kuruma da hukuk ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
MEB yöneticileri 5580 sayılı Kanun gereği siz değerli özel öğretim kurumları personellerinin üstü konumunadır. Bu kapsamda kamu görevinden kaynaklanan yetkilerini kötüye kullanarak, görevlerini ihmal ederek ya da kasten sizlere zarar vermek maksadıyla hareket ederek size ve kurumuza zarar verebilirler.
Bu zararlardan bazıları zarar veren memurdan, bazıları da idareye karşı dava açarak Hazine’den tahsil edilebilir. Yukardaki durumlara bakarak:
İl/ilçe MEM bilerek ve isteyerek başvurunuzu geciktirdi ve siz okulunuzu 1 Eylül tarihine yetiştiremediniz. Biz dava açtık ve durumu tespit ettirdik. Ortaya çıkan zararları idareden tahsil yoluna gidilir. Daha sonra memura rücu edilir.
Kurumunuza sürekli soruşturma açılmış gibi denetime gelinmesi, üst makam tarafından olur verilmeden/görevlendirme olmadan kurumunuzdan sürekli bilgi, belge istenmesi, kurum personelinin haksız yere ifadeye çağrılması, idari para cezası verilmesine sebep olunması halinde başta hukuki desteğimiz ve MEB mevzuatından gelen tecrübemizle tüm soruşturma sürecinde yanınızda olmaktayız. Soruşturma sürecindeki danışmanlık hizmetlerimiz için…
MEB müfettişinin kontenjan artırımını hukuksuz ve yersiz sebeple engellemesi kasten olmasa da ne yazık ki mevzuat bilgisi eksikliği sebebine de bağlı olabilir. Bu durumda da ortaya çıkan zarardan MEB müfettişi sorumludur. Her ne kadar dava idareye açılsa ve zararı idare ödese de daha sonra müfettişe rücu edecektir.
UzMEB DANIŞMANLIK Kurumunuzun haksız yere kapatılması sebebiyle markanıza zarar gelmesi halinde bu zararların tazmini için gerekli hukuki işlemler yapar veya size danışmanlık verir.