Sözleşme Desteği İstiyorum
Kurumunuzda çalıştırdığınız öğretmeniniz bir sabah işe gelmiyor ve telefonlara bakmıyor mu?
Franchising alan bir kurumsunuz ve marka sahipleriyle hukuki uyuşmazlık mı yaşıyorsunuz?
Franchising veren bir kurumsunuz ve markanıza zarar veren uygulamalar mı yapılıyor?
Yayın hizmeti sunan bir kurumsunuz, yayınlarınızın izinsiz çoğaltıldığını veya dağıtıldığını mı öğrendiniz?
Eğitim sezonu başında kurum yöneticileri ile MEB’in hazırladığı standart sözleşmeyi imzaladınız ancak yöneticiniz verdiği işleri görevi kapsamına girmediğini iddia ederek yapmıyor mu?
Personellerle imzaladığınız hizmet sözleşmesindeki birkaç madde sebebiyle tazminat ödemeye mi mahkum oluyorsunuz?
Personeliniz sizden öğrendiği sırları sosyal medyada ifşa mı ediyor?
Yönetici olup satış pazarlama gibi stratejik sırlarınıza vakıf olan çalışanlarınız sektördeki diğer paydaşlara bu birikimlerinizi mi aktarıyor?
Yetiştirdiğiniz yönetici veya personelin kurumunuzdan ayrıldıktan sonra sizinle rekabet etmesini engellemek mi istiyorsunuz?
Hangi durumda personelin bilgileri kişisel verilerin korunması hakkında kanun kapsamına girmekte öğrenmek mi istiyorsunuz?
Hataları ve kusurları sebebiyle işten çıkardığınız personeliniz size karşı hukuki yollara mı başvurdu?
Kira sözleşmesinde MEB nerelere dikkat ediyor?
Kiraladığım yer ruhsat almazsa ne yapacağım?
Sözleşmede hüküm yok ama kiralayan (mülk sahibi) sizden fahiş oranda kira artışı mı talep ediyor?
Kiralayan kurum binasında reklam faaliyetine izin vermiyor mu?
Veli ile imzaladığınız sözleşmede fesih durumunda ücret iadesiyle ilgili madde olmadığı için veliye hemen ödeme yapmak zorunda mısınız?
Ödemelerini geciktiren bir velinizden ödeme yapmasını isteyince “eğitimin kalitesiz olduğu, sürekli öğretmen değişikliği olduğu” iftirasıyla tüketici hakem heyetine sizi şikayet mi etti?
Kayıt sildirme halinde hangi belgeleri teslim edeceksiniz?
Öğrenci ve velilerinizin bilgilerini arşivleyebilir misiniz? Onlara her durumda SMS atabilir misiniz?
Personelin işine son verilirken usul ve esasta hata yapmamak haklıyken haksız duruma düşmemek için UzMEB DANIŞMANLIK iş hukuku alanında danışmanlık sunmaktadır.
UzMEB DANIŞMANLIK personellerle yapılacak iş sözleşmelerinden, istifaname, ikale vs. tüm iş hukuku kaynaklı sözleşme desteği sunmaktadır.
Kira sözleşmelerinin hazırlanması, imza aşamasında refakat ve kiracılık hukuku ile ilgili tüm hususlarda UzMEB DANIŞMANLIK sizlere sunmaktadır.
Öğrenci velileriyle imzalanacak Kayıt sözleşmesi tarafımızca hazırlanacak, gerekli zamanlarda güncelleme yapılacak ve ihtiyaca binaen ortaya çıkan sorunlara çözüm üretilecektir.
MEB’e sunulan sözleşme, isteklerinizi karşılamaya yetmeyecek tek sayfadan oluşan form bir sözleşmedir. Personelin fazla çalışma esasları, gizlilik, rekabet gibi konular başta olmak üzere birçok konu üzerinde sözleşme yapılması gereken husustur.
Personelin hiçbir bildirim yapmadan işe gelmemesi, sizinle rekabet eden bir firmaya satış tekniklerinizi veya mahrem bilgileriniz aktarması, sosyal medya hesabından sizleri veya çalışanlarınızı kötülemesi gibi durumlarda iş sözleşmesinin feshedilmesi, karşılıklı anlaşma halinde istifa etmesi veya bozma (ikale) sözleşmesiyle işten ayrılması sizin için extra uğraştığınız hukuki konulardır.
İşten çıkarılan eski personelinizin işe iade davası açması, arabulucuya başvurması gibi konularla da karşılaşabilirsiniz.
Kurum binasıyla ilgili kira sözleşmelerinin hazırlanması, karşı tarafın getirdiği sözleşmelerin gözden geçirilmesi ve sizin talepleriniz ile MEB mevzuatı gereği maddelerin eklenmesi gerekebilir. UzMEB DANIŞMANLIK sizlere kira sözleşmesi ile ilgili tüm hususlarda danışmanlık hizmeti sunar.
Personelinizin SGK ödemeleri, çalışma izinleri vs. sosyal güvenlik hukukuna girer. Özel öğretim Kurumları SGK ve maliye tarafından da denetlenmektedir. SGK denetimi kapsamında çalıştırdığınız personelin MEB’de ataması yapılmamışsa bu da sizin için sorun oluşturur. UzMEB DANIŞMANLIK personelinizin hangi pozisyonda ve ne şekilde atama yapılacağı danışmanlığını sizlere sunmaktadır.
Özel okullar için MEB’in hazırlamış olduğu bir kayıt sözleşmesi mevcuttur. Ancak bu sözleşmede daha çok ücret ve bursluluk üzerine yoğunlaşılmıştır. MEB’in hazırladığı sözleşme bağlayıcı değildir. Kurumlar yönetmelik esas alınarak kendileri sözleşme hazırlayabilir. Kayıt sözleşmesindeki hükümler sebebiyle özellikle Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesinde sizlere yardımcı olacak birçok hüküm sözleşmeye eklemelidir. Kayıt sözleşmelerine ek olarak senet imzalatılması da belli esaslara bağlıdır.
Özetle; Yönetici ve personelinizle ilgili SGK hususları bir kenara bırakılırsa aranızdaki ilişki iş hukuku temellidir. Öğrenci ve veli ile kurumunuz arasında gerçekleşen hususlar da tüketici hukuku kapsamındadır. UzMEB DANIŞMANLIK, tecrübeli kadrosuyla hem personel hem de öğrenci (veli) ile ilişkilerinizde hukuk sınırları içinde her iki tarafın menfaatlerini gözeten, ilkeli ve hakkaniyetli sözleşmeler hazırlar ve bu sözleşmelerin tatbikinde de yanınızda olur.